Friday, June 17, 2016
Britakook
Käes on maasikaaeg. Minu perele tähendab see vaid ühte - aeg on britakoogiks.
Olen lugenud, kuidas teatud inimeste retsepti järgi kook õnnestunud ei ole. Olen sugulaste käest kuulnud, kui suur mässamine see on ja tulemus on siiski untsus kook.
Mina olen teinud seda kooki pea 10 aastat retsepti järgi, mille leidsin Suurest küpsetamisraamatust ja mitte kunagi ei ole ma pidanud tõdema, et kook ei õnnestunud seekord või et põhi pudenes või rebenes. Minul toimib see retsept alati 100%.
Põhi:
3 munarebu
1 terve muna
1 dl suhkrut
150 g võid
2,5 dl jahu
1 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
Besee:
3 munavalget
2 dl suhkrut
Vahetäidis:
1 dl purustatud mandleid või mandlilaaste
Täidis:
2,5 dl vahukoort
200 g vaarikaid või maasikaid
Munarebud, terve muna ja suhkur tugevaks vahuks mikserdada. Lisada sulatatud ja jahutatud
või, seejärel hoolikalt segatud kuivained. Tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile laotada (pigem näeb see küll määrimise moodi välja). Munavalged mikserdada läikivaks tugevaks vahuks ning lisada vähehaaval suhkur, samaaegselt edasi mikserdades. Beseemass tõsta lusikaga tainale ning siluda mööda tainast laiali. Riputada peale mandlilaastud. Küpsetada 175 kraadi juures umbes 20 minutit. Besee võiks olla kergelt beež. Lasta jahtuda. Täiesti jahtunud kook lõigata täpselt pooleks. Alumisele poolele asetada vahukoor, sellele maasikad või vaarikad. Tõsta peale teine pool peale ja valmis kook ongi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment