Thursday, June 2, 2016

Lillkapsapõhjal suvikõrvitsapitsa




Praegu veel suvikõrvitsaid koduaiast ei ole, ent leidsin Selverist ülimaitsvaid väikeseid suvikõrvitsaid. Kui suvikõrvitsauputus tulemas on, soovitaks teha vahelduseks pitsat. Traditsioonilise pitsapõhja asemel võiks aga midagi ebatavalisemat ja taimsemat teha. Lillkapsast põhja näiteks.
Selleks tuleks võtta:

1 kg lillkapsast
80 g riivitud parmesani
1 muna
soola

Lillkapsas väikesteks õisikuteks lõikuda ning keeta soolvees pehmeks, panna sõelale nõrguma. Suruda see pudruks. Lisada sool, muna ja juust. Segada kõik ained korralikult tainaks.
Tainas suruda küpsetuspaberiga küpsetusplaadile.

Katteks
ühest väiksemast suvikõrvitsast ribad
soola
pipart
80 g parmesani
(hallitusjuustu)

Tainas katta suvikõrvitsa ja juustuga. Maitsestada. Küpsetada 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuniks pitsa kaunilt kuldpruun.



No comments:

Post a Comment