Tuesday, April 19, 2016

Karulaugu-ricottarull

Karulauguhooaeg on käes. Tegemist on tõelise vitamiinipommiga. Kuna mina ei tea, kus karulauk kasvab, ostan seda tädikeste käest. Minule ei ole see suur summa, nendele aga võib-olla suureks abiks.
Karulaugust annab teha kõike: suppi, ahjuvormi, pestot, määret. Tahtsin aga midagi muud ja nii tegin karulaugurulli.



Karulaugu-ricottarulliks läheb vaja:

500 g lehttainast
2 muna +  määrimiseks munakollast
200 g ricottat (mina kasutasin kreemi, aga tõenäoliselt sobib ka kohupiim)
100 g karulauku
soola, pipart
kreeka pähkleid
sibulat
praadimiseks õli või võid

Sibul koorida ja hakkida, karulauk hakkida. Praadida väheses võis või õlis.
Ricotta segada kahe munaga, lisada juurde hakitud kreeka pähklid ning maitsestada soola-pipraga. Kõige lõpuks lisada segule karulaugu-sibula segu. Segada.

Tainas õhukeseks rullida ja katta seguga. Kenasti kokku rullida ja munakollasega üle võõbata.

Küpsetada 160kraadise õhuprogrammiga, kuni rull pealt kuldpruun.


No comments:

Post a Comment