Lapsena ei armastanud ma kalasuppi kohe mitte kuidagi. Halvad mälestused koolist ja lasteaiast. Ema tegi küll head suppi, ent kui ebameeldivad kogemused olemas, siis võid ju ise kalasuppi süüa.
Nüüd söön kalasuppi hea meelega ja õnneks teeb seda ka mu ülejäänud pere. Isegi laps. Lemmik on loomulikult lõhesupp.
Parimat lõhesuppi sain kunagi Kajsamooril. Olen püüdnud seda järgi teha, aga pole päris sama koorest ja rammusat veel suutnud valmistada. Ju seal on mingi nõks, mida ma ei tea. Samas maitseb mu tehtud supp ka päris hea.
Kuna lapsel oli vaja kooli jaoks oma pühapäevane menüü koostada ja kuidagi läks jutt lõhesupile ning ma ei tahtnud ometi, et laps kodutöös valetab, tegingi lõhesuppi.
Olgu siinkohal öeldud, et suppi ei tee ma nagu makroone. Ei mõõda, kaalu kunagi. Kõike panen tunde järgi.
Alustuseks keetsin odrakruupe. 20 minutit. Peaaegu pehmeks. Lisasin tükeldatud köögivilja: porgandit, lillkapast, aeduba, rohelisi herneid (pea pool pakki), porrut. Kui aega pole, sobivad ka külmutatud köögiviljad. Rammusama supi saamiseks võib köögivilju enne ka natukese võiga praadida. Loomulikult käib kalasupi sisse ka kartul. Maitsestada soolaga.
Kui köögiviljad peaaegu valmis, visata lõhe-forellikuubikud juurde, lisada koor (köögikoor, kohvikoor) ja keeta umbes 5 minutit. Ja kõike ikka maitse järgi.
No comments:
Post a Comment