Sunday, April 10, 2016

Viilukartulid muffinivormis

Nüüd on näpud põhjas. Kui "Armastuse loos" valmistas noorpaar makarone sajal erineval moel, siis mina pean kartulitega hakkama saama. Ühel hetkel saab aga tavalistest keedu- ja praekartulitest villand. Ja nii need viilud teistmoodi lahenduse saidki.



Vaja läheb:

muffinivormi ja vastavalt sellele keskmine kartul ühe augu jaoks
parmesanijuustu
võid (umbes 2 spl)
veidi soola
tüümiani (vastavalt maitsele)

Kartulid koorida ja õhukeseks viilutada. Seda tööd teeb minu abikaasa juustunoaga. Juust peenelt riivida. Tüümian vartest puhastada. Või sulatada ja valada kartuliviiludele. Samuti juust ning tüümianilehed. Korralikult segada.
Muffinivorm võiga määrida. Viilud korrapäraselt kartulikujuliseks laduda ja asetada vormi. Pigem olgu kartulit augus natuke liiga palju kui liiga vähe - ahjus küpses see kokku.
Küpsetada 180 kraadi juures umbes tund, kuni kartulid on muutunud kuldpruuniks.
Miatsevad need veidi juustuselt-hapukalt.

No comments:

Post a Comment