Veetsin 1996. aasta jõulud ja aastavahetuse Prantsusmaal Elsassis. Sõime seltskonnas tookord päris palju quiche´i. Hiljem olen seda saanud veel korduvalt Saksamaal. Ei teagi kohe öelda, kus kõige paremini maitsenud on. Ja kuna seda on imelihtne valmistada, on see üsna tihti ka minu pere toidulaual. Quiche'i võib teha millega iganes. Minu lemmik on lõhega.
Tainas:
200 g nisujahu
100 g võid
1 muna
2 spl piima
soola
Kate:
300 g suitsulõhet (võib ka soola)
750 g porrut
võid praadimiseks
4 muna
6 spl Crème fraîche´i
1/2 tl soola ja pipart
mustkaatpähklit
1 tl sidrunimahla
võid vormi määrimiseks
Valmistamine:
Jahust, võist, munast, piimast ja soolast mõnus tainas kokku segada ja sõtkuda. Asetada 30 minutiks külmkappi.
Porru puhastada ja rõngasteks lõigata, võis praadida, kuni see kuldpruuniks muutub. Lasta porrusegul jahtuda. Lõhe lõigata ribadeks. Munad segada Crème fraîche´iga, lisada poruu ja lõhe. Maitsestada soola, pipra, muskaadi ja sidrunimahlaga.
Küpsetusvorm tainaga vooderdada ja valada sellele segu. Ahi 200 kraadini soojendada ja küpsetada quiche'i 30-35 minutit.
No comments:
Post a Comment