Tuesday, March 8, 2016

Hapukapsataskud dipiga

Mõnikord peab natuke kaloreid ka koguma, sest muidu arvavad kolleegid, et pean dieeti. Vähemalt on mulle juba öeldud, et praegune dieet on mulle hästi mõjunud. Kahjuks ei pea ma mingit dieeti. Enam kunagi ei pea.
Olen aegade jooksul neid küll proovinud, ent erilisi tulemusi saanud ei ole. Ikka on kilod kolinal tagasi tulnud. Kiiremini, kui kadusid.  Dieedid on enda piitsutamine ning ekstreemsed võtted lühikesel perioodil. Ega keha rumal ole!
Toitumisspetsialiste ma ka ei usu. Mul on oma rahaga mõistlikumatki peale hakata.
Eelistan süüa kõike, aga nautides. Korraga kahte kilo salatit sisse ajades ei tunne kohe kindlasti mingit naudingut. Eelistan ka kvaliteeti kvantiteedile.
Kõige tähtsam on aga jälgida, et kulutad vähemalt sama palju kui tarbid.

Niisiis kaloririkkad ent maitsvad hapukapsakolmnurgad.



Dipikaste:

200 g keedetud peeti
1 tl sidrunimahla
80 g sojajogurtit
1 tl oliiviõli
soola
jahvatatud pipart


Lehttaigna kolmnurkadeks:

2 rullikest taimset lehttainast (kui pole, sobib ka tavaline)
250 g hapukapsast
1 tl kuivatatud punet
1 tl köömneid
soola
jahvatatud pipart
õli frittimiseks


Peedikuubikud sidrunimahla ja jogurtiga peeneks püreerida. Segada hulka õli. Maitsestada soola ja pipraga.

Lehttainas lahti rullida. Hapukapsas sõelal nõrutada ja kuivaks vajutada. Maitsestada pune, köömnete, soola ja pipraga. Tainas jagada 12 ruuduks ja igale ruudule 1-2 spl kapast peale. Tainas kolmnurgaks kokku voltida ja servad tugevalt kokku suruda, kahvliga üle teha. Õli potis kuumaks ajada, kolmnurki 3-4 minutit mõlemalt poolt küpsetada.



No comments:

Post a Comment