Thursday, March 10, 2016
Porgandi-paprikasupp
Porgandi-paprikasupp sattus minu potti üsna juhuslikult. Aega-ajalt juhtub, et kõht on hirmus tühi, poodi ei viitsi minna ja siis vaatadki, mida kapinurgast leiad. Leidsin paprikaid ja porgandit.
Olid pikad, magusad paprikad. Kaks tükki. Puhastasin need ja lõikasin neljaks. Panin ahju 180 kraadi juures kuumuma, koor ülespoole, kuniks kooresse tekkisid mullid ja koor kergelt mustaks tõmbuma hakkas.
Olen teinud seda suppi ka tavaliste paprikatega, aga koor ei tulnud nii kergelt ära ja maitse oli hoopis teistmoodi. Huvitav, nagu abikaasa ütles.
Siis võtsin parika ahjust välja ning panin sügavkülmasäilituskotti suletuna 15 minutiks seisma.
Samal ajal koorisin 5 suuremat porgandit ning lõikasin üsna õhukesteks seibideks. Praadisin need potis võiga läbi ning kallasin köögiviljapuljongi peale. Porgandid olid puljongiga kergelt kaetud.
Kui paprika oli 15 minutit kotis jahtunud, oli sellelt kerge koort eemaldada. Lisasin paprika porgandile ja keetsin tasasel tulel kõik pehmeks. Maitsestasin soola, pipra ja muskaatpähkliga.
Püreerisin.
Köögiviljasuppidega on nii nagu see on. Kõike võib keeta kõigega ja hamba all ei tohiks midagi otseselt karjuda. Nii olen suppi lisanud ka kartuleid, aga siis ei tohi kaua püreerida, sest supp muutub liimjaks.
Maitseks olen lisanud ka sidrunimahla, veiniäädikat - mis parajasti kätte juhtub.
Pildilolevale supile lisasin parmesani. Hiljem mõtlesin, et oleksin võinud ilu mõttes parmesani pannil ringikujuliselt või kolmnurkselt praadida - olnuks efektsem kaunistus.
Kosutav ja tervislik igatahes.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment