Sügisel leidus poes imeilusaid lillkapsaid. Ühel hetkel sai lillkapsa pilaffist küllalt ja proovisin järgmist retsepti:
Aurutatud lillkapsas paprikakastmega
1 väike lillkapsas 600 g
1 biosidrun
soola
1 suur punane paprika
300g 1 šalottsibul
50 ml klassikalist köögiviljapuljongit
pipart
1 noaotsatäis jahvatatud koriandrit
1/2 tl oliiviõli
Lillkapsas puhastada ja õisikuteks lõigata. Sidrun kuuma veega pesta ja köögiviljakoorijaga õhukeselt koorida. Potti umbes 2 cm vett, lisada 2/3 koortest ja lasta keema. Lisada sool. Lillkapsast keeduauru kohal 18-20 min aurutada. Vahepeal parika pesta, seemnetest puhastada ja viiludeks lõikuda. Šalottsibul koorida ja kuubikuteks lõikuda. Puljong potis keema ajada ja paprika-sibul seal vaiksel tulel kaane all 10-12 min jooksul pehmeks keeta. Saumikseriga segu püreestada, maitsestada soola, pipra ja õliga. Lillkapsas taldrikul serveerida, valada kastmega üle. 1/3 sidrunikoort hakkida peeneteks ribadeks. Raputada kaunistuseks kastmele.
Sidrunit ostes vali väike ent raske vili. Mida raskem, seda rohkem mahla.
Paprikaid on emaseid ja isaseid. Emastes on rohkem seemneid, kuid need on mahlasemad.
No comments:
Post a Comment